Alla nyheter

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel

Klart med start för Nordic International School Kronoberg till hösten 2021

14 april, 2021

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School i Växjö och det är nu klart att skolan startar och inleder antagningen inför hösten 2021. Detta innebär att Växjö inom kort får en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda.

Läs artikel »

Läs artikel

Allene Madestam är ny marknadsadministratör vid Watma Education

12 april, 2021

I takt med att Watma Education växer och öppnar nya skolor har Allene Madestam nyligen börjat på Marknads- och kommunikationsavdelningen i den nyinrättade rollen som marknadsadministratör med ansvar för bland annat kundtjänst samt administration och elevantagning till nystartade skolor.

Läs artikel »

Läs artikel

Cecilia Alpstig tillträder som Kommunikationsspecialist vid Watma Education

31 mars, 2021

Den 1 april tillträder Cecilia Alpstig som Kommunikationsspecialist vid Watma Education där hon kommer ha ett särskilt ansvar för medierelationer och opinionsfrågor.

Läs artikel »

Läs artikel

Rekordmånga vill studera på Watmas gymnasieskolor: ”Bästa betyget vi kan få”

19 februari, 2021

Ansökan till årets preliminärval till gymnasiet har nu stängt på samtliga orter där koncernen har gymnasieskolor och årets resultat visar på en stor ökning av antalet förstahandssökande. Totalt har antalet elever som har Fria Läroverken eller Kunskapscompaniets gymnasieskola som sitt förstahandsval ökat med 15 procent sedan i fjol och är det största antalet sökande koncernen hittills haft.

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar Fria Läroverk växer och flyttar till större lokaler i höst: ”Vi tar konceptet ambitiösa studier och träning till en helt ny nivå”

12 februari, 2021

I augusti 2021 flyttar gymnasieskolan Kalmar Fria Läroverk in i fastigheten Falken på Nygatan i centrala Kalmar. Den nya skolan kommer att bli nästan 1000 kvm större med nyrenoverade lokaler som är utformade för att ge bästa tänkbara förutsättningar för ambitiösa studier, träning och rörelse för alla skolans elever.

Läs artikel »

Läs artikel

Nordic International School Karlstad har ansökt om tillstånd att öppna för F-3 elever: ”Känns fantastiskt”

11 februari, 2021

Efter ett stort och ökande intresse planerar Nordic International School Karlstad, som idag har elever i årskurs fyra till nio, att växa. I januari ansökte skolan om tillstånd från Skolinspektionen att erbjuda undervisning till elever redan från förskoleklass till årskurs tre.

Läs artikel »

Läs artikel

Nordic International School förbereder för tillväxt – tecknar avtal om utökade lokaler med nya specialsalar och egen idrottshall

26 januari, 2021

Över 1800 barn står i kö till årskurs 4-9 vid Nordic International School Norrköping inför kommande år. Utifrån det kraftigt ökande intresset förbereder sig skolan nu för att växa ytterligare och har tecknat avtal med fastighetsägaren Hemsö om en utökning av skolans lokaler i Norrköpings industrilandskap.

Läs artikel »

Läs artikel

Nordic International School förbereder för ny skola i Växjö

14 december, 2020

Hösten 2021 kan Växjö få en ny grundskola. Friskolekoncernen Nordic International School planerar att öppna en grundskola för årskurs 4-9 på Vallgatan 12, granne med systerskolan Kronoberg Skola. Första året kommer skolan ta in elever till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar skolan med årskurs 8 och 9.

Läs artikel »

Läs artikel

Nordic International School förbereder för ny skola i Västerås

14 december, 2020

Hösten 2021 kan Västerås få en ny grundskola. Friskolekoncernen Nordic International School planerar att öppna en grundskola för årskurs 4-9 i Vallby, i nyrenoverade lokaler på Svalgången 1. Första året kommer skolan ta in elever till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar skolan med årskurs 8 och 9.

Läs artikel »

Läs artikel