Alla nyheter

mynewsdesk image

Damian Brunker ny affärsområdeschef för Nordic International School

21 mars, 2024

Damian Brunker blir från och med 1 augusti ansvarig för Watma Educations grundskolor Nordic International School och Kronoberg skola. Damian kommer närmast från en tjänst som rektor vid Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Caroline Willaume ny vd för Watma Education

30 januari, 2024

Caroline Willaume blir ny VD för Watma Education, med erfarenhet från EF Education First och en gedigen bakgrund inom utbildning. Hon tillträder senast den 6 juni 2024. Styrelseordföranden kommenterar rekryteringen och Caroline uttrycker sin passion för utbildning och ledarskap.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

På Norrköping Fria Läroverk kombinerar Ridan sina naturvetenskapliga studier med en elitsatsning på boxning

25 januari, 2024

Ridan Abdo, elev på Norrköping Fria Läroverk, har lyckats kombinera studier inom naturvetenskap med en elitsatsning på boxning. Han vann nyligen SM-guld i januari i sin viktklass.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Kronobergs skola till riksfinal i Teknikåttan

24 maj, 2023

Efter regionsfinalen i Karlskrona stod det klart att Kronobergs skola kommer att vara representerade av Klass 8D på Teknikåttans stora final som går av stapeln 25 maj på Tekniska museet i Stockholm.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Stora framgångar för Nordic-elever i tävlingen World Maths Day

5 april, 2023

Grundskoleelever vid Nordic International School Norrköping har nyligen deltagit i den årliga tävlingen World maths day, en tävling som syftar till att främja matematikintresset bland unga. Eleverna i årskurs 7, 8 och 9 har presterat enastående resultat och placerade sig som vinnare i Sverige och högt rankade även globalt sett.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Teknikprojekt Fria & Nordic – En succé

4 april, 2023

Projekt ”Fria & Nordic“ har dragit igång i Karlstad Fria Läroverks lokaler, ett teknikprojekt där gymnasielever lär ut programmering till grundskoleelever. Karlstad Fria läroverks el- och energistudenter handleder Nordic International Schools årskurs femmor genom olika programmeringsutmaningar.
-Det går jättebra och det är så roligt, jag lär mig väldigt mycket, säger Hugo en av Nordic-eleverna.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Danjell Elgebrandt – ny Marknads- och kommunikationschef på Watma Education

9 mars, 2023

Watma Education växer och anställer nu Danjell Elgebrandt som ny Marknads- och kommunikationschef. Danjell kommer senast från en tjänst som kommunikationskonsult på Hallvarsson & Halvarsson och kommer att sitta i koncernens ledningsgrupp.
– Att få in Danjell i koncernens ledningsgrupp känns fantastiskt. Med sin erfarenhet och kompetens kommer han att bidra med perspektiv som vi tidigare har sakna

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Jonas Hård blir rektor på Nordic International School Nacka

7 mars, 2023

I höst öppnar Nordic International School Nacka i Orminge centrum. Nu står det klart att den erfarne skolledaren Mr. Jonas Hård blir rektor för den nya skolan. Mr. Hård tillträder sin tjänst den 1:e april.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Frisörprogrammet – mycket populärt på Karlshamn Fria Läroverk

2 mars, 2023

I det preliminära gymnasievalet är Karlshamn Fria Läroverks frisörprogram mycket populärt. Gemenskapen mellan eleverna och lärarna är en bidragande faktor till populariteten.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Rekordmånga sökande till Malmö Fria Läroverk

28 februari, 2023

Rekordmånga elever har sökt in till Malmö Fria Läroverk inför hösten 2023. Skolan satsar hårt på sitt koncept för studier och träning. Rektor Anders Wramnell tror att konceptet ligger rätt i tiden för att lyckas.

Läs artikel »

Läs artikel