Viktoria Johannesson ny rektor på Karlstad Fria Läroverk

pressrelease

2021-06-18, 07:00

Viktoria Johannesson har utsetts till ny rektor för Karlstad Fria Läroverk och återvänder därmed till Fria Läroverken och Watma Education efter ett år på Karlstad kommun.

Viktoria började arbeta på skolan redan 2008, då som studie- och yrkesvägledare. 2016 blev hon biträdande rektor och hon var även tillförordnad rektor för skolan under några perioder fram till september 2020.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka och jag är stolt över vår skola och det engagemang som finns. För mig är det viktigt att det är en vi-känsla på skolan som genomsyrar verksamheten, säger Viktoria Johannesson och tillägger:

– Jag vill att Fria Karlstad ska vara en arbetsplats där man trivs, både som elev och personal och att eleverna ges möjligheter att utvecklas som individer och nå goda studieresultat.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Watma Education kommenterar rekryteringen av Viktoria Johannesson:

– Det är alltid extra roligt när en uppskattad medarbetare väljer att komma tillbaka till oss och med Viktoria som rektor känner jag mig trygg inför den resa som ligger framför oss.

Viktoria tillträder sin nya rektorstjänst den 1 augusti och Anna Fredholm, som varit tillförordnad rektor, återgår då till sin ordinarie tjänst som biträdande rektor.

Presskontakt