Rekordmånga sökande till Malmö Fria Läroverk

news

2023-02-28, 07:03

Över 200 elever har sökt Malmö Fria Läroverk som sitt förstahandsval inför hösten 2023, det är rekordmånga. Skolan satsar hårt på sitt koncept för studier och träning. Rektor Anders Wramnell tror att konceptet ligger rätt i tiden för att lyckas.

– Vi jobbar tätt mot skolans koncept att kunna kombinera studier med träning. Detta är något som är väldigt uppskattat av våra elever då de kan träna, för hälsans skull eller för att utvecklas inom sin idrott, på skoltid. Våra elever ser också hur deras studier förbättras när de får möjlighet att träna under skoldagen, säger Anders Wramnell rektor för Malmö Fria Läroverk.

En stor anledning till det höga söktrycket grundar sig i skolans elever och personal.

– Våra elever är nöjda med både sin utbildning och sina lärare. De pratar med yngre kompisar om skolan och sedan sprider sig ryktet vidare. Detta gör personer nyfikna på att få veta mer om skolan, säger Wramnell.

Under hösten hade man ett högt tryck i skolans monter på gymnasiemässan. Många var intresserade av att lära sig mer om skolan. Framöver kommer skolan att arbeta med att höja kvaliteten på utbildningen ytterligare. Detta genom skolledning och lärares konstanta strävan mot skolans vision ”excellens genom evidens”.

– Jag är väldigt stolt över min organisation och ser fram emot att fortsätta utveckla skolan, avslutar Wramnell.

Presskontakt