Nordic International School Karlstad har ansökt om tillstånd att öppna för F-3 elever: ”Känns fantastiskt”

pressrelease

2021-02-11, 07:00

Efter ett stort och ökande intresse planerar Nordic International School Karlstad, som idag har elever i årskurs fyra till nio, att växa. I januari ansökte skolan om tillstånd från Skolinspektionen att erbjuda undervisning till elever redan från förskoleklass till årskurs tre. Mr Emil Wallin, rektor på skolan, ser många fördelar med utökningen: ”Det kommer att ge eleverna god studievana tidigt”, säger han.

Om tillståndet godkänns skulle skolans lokaler utökas med ett helt våningsplan och enligt Mr Emil Wallin är detta ett naturligt nästa steg i skolans utveckling.

– Vi har ett högt söktryck till framförallt årskurs fyra så vi tror att fler och fler vårdnadshavare inser fördelen med att låta deras barn börja vårt koncept i tidig ålder.

Besked om tillstånd att utöka verksamheten med förskoleklass och årskurserna ett till tre väntas komma i oktober 2021 och därmed skulle den första kullen nya elever kunna börja i augusti 2022. Vårdnadshavare kommer att kunna ställa sina barn i kö till dessa årskurser efter och om tillståndet godkänns.

– Det finns väldigt många fördelar med att börja på vår skola redan i förskoleklass. Eleverna blir gradvis introducerade till engelska språket och kommer genom vårt studieinriktade koncept få en god studievana tidigt, säger han.

Mr Emil Wallin menar även att det kommer göra hoppet från låg- till mellanstadiet enklare för skolans elever eftersom de då kommer att vara vana vid både arbetssättet och det engelska språket.

Han fortsätter:

– Intresset för vår skola med en internationell profil, ordning och reda och fokus på kunskapsutveckling är stort och vi har långa köer. Om vi får möjlighet att utöka skolan med förskoleklass och årskurserna ett till tre så kan vi erbjuda ännu fler barn en riktigt bra utbildning. Det känns fantastiskt.

Presskontakt

Relaterat material