Nordic International School förbereder för tillväxt – tecknar avtal om utökade lokaler med nya specialsalar och egen idrottshall

pressrelease

2021-01-26, 06:39

Över 1800 barn står i kö till årskurs 4-9 vid Nordic International School Norrköping inför kommande år. Utifrån det kraftigt ökande intresset förbereder sig skolan nu för att växa ytterligare och har tecknat avtal med fastighetsägaren Hemsö om en utökning av skolans lokaler i Norrköpings industrilandskap.

– Intresset för vår skola med en internationell profil, ordning och reda och fokus på kunskapsutveckling är stort och vi har långa köer. När vi nu utökar våra lokaler har vi möjlighet att erbjuda ännu fler en riktigt bra utbildning, säger Mattias Liedholm, rektor vid Nordic International School Norrköping.

Inför läsåret 2021/22 tar skolan in 170 nya elever och skolan kommer därefter att växa stegvis med nya klasser, år för år.

Ombyggnation och renovering av fastigheten på Dragsgatan, där skolan redan idag huserar, är i full gång. Just nu färdigställs skolans nya bibliotek och nya träslöjdssal. Till hösten får skolan fler nya specialsalar för naturvetenskap, och även en helt ny egen idrottshall som även kommer användas för att öka elevernas rörelse under hela skoldagen. Den nya idrottslokalen kommer att vara placerad längst ner i fastigheten. I och med utökningen byggs även olika entréer för de yngre och äldre eleverna.

– Det är jättekul att vi expanderar i den vackra gamla industribyggnaden som de senaste åren har rustats upp och byggts om till bland annat moderna utbildningslokaler. Nu har vi dessutom installerat ett 50-tal sensorer i byggnaden för att mäta koldioxid och temperatur genom artificiell intelligens, vilket leder till ett bättre inomhusklimat, säger Jonas Jalkander, projektutvecklare på Hemsö.

Nordic International School Norrköping startade 2017 och har resultatmässigt redan placerat sig i topp bland kommunens skolor. Våren 2020 gick avgångseleverna ut med ett genomsnittligt meritvärde på 262,4 poäng, en bra bit över genomsnittet för Norrköpings grundskolor som var 225,3 poäng (våren 2019 enligt senast tillgängliga officiella statistik från Skolverket). Med utökade lokaler och fler elever är målet att bidra ytterligare till förbättrade utbildningsresultat för Norrköpings grundskoleelever.

Presskontakt

Relaterat material