Nordic-elever vidare till riksfinal i Pythagoras Quest

pressrelease

2023-02-06, 15:01

Tre elever från Nordic International School Norrköping har kvalificerat vidare från regionsfinal till riksfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest. Dhanashri och Ragav från klass 9B och Li från klass 8B tävlade tillsammans i regionsfinalen. För att ta sig till riksfinal, behöver man först vinna den lokala deltävlingen på sin skola och sen vinna regionsfinalen vilket eleverna har lyckats med.

Tävlingen Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola för att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft. Det är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever.

När resultatet för matematiktävlingen presenterade stod trion som vinnare av Östergötlands regionsfinal och är klara för riksfinalen som hålls på Malmö Borgarskola i maj, där kommer motståndet att bestå av elever från skolor runt om i hela Sverige.

Eleverna bygger vidare på en stark framgångsvåg som finns på skolan. För det är inte första gången som elever från Nordic International School Norrköping har nått framgång i denna typ av tävling.

Nordic International School Norrköping vann riksfinalen i engelska 2022 då eleverna Dina och Ali tog hem segern i kategorin engelska i den stora riksfinalen av språk- och kulturtävlingen International Language Competition. Tävlingen är den största språktävlingen i moderna språk och svenska för grund- och gymnasieskolor i Skandinavien.

Förra året slutade även en av våra klasser i årskurs 8, 1:a i Sverige och på en 58:e plats i världen i tävlingen ”World Maths Day”. Tävlingen är en onlinebaserad mattetävling med över 10 miljoner deltagare i 160 olika länder.

Presskontakt

Relaterat material