Linköping Fria Läroverk inför padel som nytt träningstillval

pressrelease

2021-04-19, 08:58

Linköping Fria Läroverk blir en av de första skolorna i Sverige att erbjuda elever möjligheten att träna padel på skoltid. Satsningen är en del av skolans arbete med att utveckla konceptet ambitiösa studier och träning: “Ansökan öppnar redan under omvalet”.

– Intresset för padel bland våra elever är väldigt stort. Det känns jätteroligt att vi hänger med i vad som kanske är den största idrottstrenden i Sverige just nu, säger Daniel Nyenger, biträdande rektor på skolan.

Linköping Fria Läroverk erbjuder sina gymnasieelever att träna på skoltid vilket de kan göra på olika nivåer. Det skolan kallar för ”Träningstillval” riktar sig till de elever som vill kombinera sina studier med träning på egen nivå. Eleverna tränar två till tre pass i veckan som alla ryms under deras så kallade ”Individuella val”. Idag erbjuder Linköping Fria Läroverk fys och hälsa, fotboll, handboll och innebandy som träningstillval.

– Vi inleder ett samarbete med PDL för att möjliggöra detta och alla pass kommer att hållas av deras instruktörer, som vi vet håller en väldigt hög nivå.

Alla PDL:s tränare är utbildade i deras akademi som leds av Marie Andersson, landslagscoach för damernas padellag. PDL är även officiella utbildningspartners till Svenska Padelförbundet och håller i alla deras utbildningar för tränare i hela Sverige.

– Till hösten planerar vi att ansöka om tillstånd för att ha Nationell Idrottsutbildning (NIU) i padel. Att redan nu kunna erbjuda intresserade elever möjligheten att söka träningstillvalet under omvalet känns väldigt bra, säger Daniel Nyenger.

Maria Johansson, regionchef på PDL group, är väldigt positiv till det nya träningstillvalet:

– Jag talar direkt från hjärtat när jag säger att detta är ett oerhört roligt samarbete. Det här kommer bidra till padelns framtid, fler ungdomar kommer att börja spela och vi får vara delaktiga i att fortsätta sätta padel på kartan.

Presskontakt

Relaterat material