Karlshamn Fria Läroverk utvecklar inför hösten sitt nystartade Ekonomiprogram med ett ökat fokus på aktier och andra investeringsformer: ”Språngbräda för aktieintresserade elever”

pressrelease

2021-04-21, 07:00

Intresset för aktier och andra slags investeringar växer bland unga. Till hösten förstärker därför Karlshamn Fria Läroverk sitt Ekonomiprogram med mer undervisning kring placeringar, finansiella instrument och sparande.

Satsningen för att öka kunskapen om börsen och aktieplaceringar ges parallellt med det som normalt ingår i Ekonomiprogrammet. Förutom en bred utbildning inom entreprenörskap, marknadsföring och juridik så kommer eleverna också få möjlighet att fördjupa sig inom privatekonomi.

Hur börsen fungerar och hur man kan placera i aktier och andra finansiella instrument är ett område vi ser att elever är väldigt intresserade av. Tanken är att fånga upp det intresset och låta eleverna utveckla sin förståelse för ämnet. Det handlar även om att förstå risker med att placera i aktier och hur viktigt det är att tänka ansvarsfullt kring sitt sparande, säger Christina Persson, rektor på Karlshamn Fria Läroverk.

– Förståelse för grunderna inom olika former av sparande och exempelvis aktieplaceringar kan vara en stor fördel för ens privata ekonomi men det handlar också om att skapa förståelse för andra områden som är kopplade till sparandet, som exempelvis hållbarhet och pensionssystemet, säger Christina Persson.

Eleverna kommer även att få lära sig om kryptovalutor, crowdfunding och andra centrala teorier och begrepp inom finansiell ekonomi.

Det känns väldigt bra att kunna erbjuda våra elever den här möjligheten till fördjupade kunskaper inom ett område där intresset bland unga ökar. Det är viktigt att vi som skola ger elever en språngbräda för intressen som dessa, säger Christina Persson och tillägger:

Syftet med den här satsningen är absolut inte att utbilda daytraders utan snarare att skapa förståelse för och ge inblick i det ekonomiska systemet och alla komplicerade frågeställningar kopplade till ämnet.

Presskontakt

Relaterat material