Kalmar Fria Läroverk inleder samarbete med Nordic Wellness

pressrelease

2020-09-22, 08:00

Sedan starten av höstterminen 2020 samarbetar Kalmar Fria Läroverk med Nordic Wellness. Samarbetet innebär att skolans elever numera utövar sin träning i gymkedjans lokaler där de dessutom erbjuds kostnadsfria gymkort.

Kalmar Fria Läroverk erbjuder ett koncept där eleverna har möjlighet att träna på skoltid. Konceptet grundar sig i forskning som säger att hjärnan kan utvecklas i en positiv riktning med hjälp av regelbunden pulshöjande träning. I och med det nystartade samarbetet med Nordic Wellness kan undervisningen i skolans så kallade ”träningstillval” erbjudas på ett ännu bättre gym än tidigare, med ännu större förutsättningar till en riktigt bra idrottsutbildning.

– Vi är väldigt glada över att vi inlett samarbetet med Nordic Wellness. Detta ger såväl elever som personal tillgång till flera olika gym och ett stort utbud av gruppträning, säger Christian Jonasson, lärare på Kalmar Fria Läroverk.

Hösten 2020 erbjuder skolan träningstillvalen ”Fys och hälsa” samt ”Kampsport”. Kalmar Fria Läroverk bedriver dessutom NIU (Nationellt Godkänd Idrottsutbildning) som riktar sig till de elever som vill elitsatsa på sin gren inom Kampsport. Läs mer här.