Jari Salmijärvi ny rektor på Kunskapscompaniet Gymnasium

pressrelease

2021-09-13, 07:50

Kunskapscompaniet Gymnasium med utbildningar inom Bygg, Fordon och Vård växer med många nya elever. Nu är rekryteringen av en rektor med den erfarenhet av yrkesgymnasiumutbildningar som skolan sökt klar och i oktober tillträder Jari Salmijärvi.

Jari Salmijärvi kommer närmast från en tjänst som rektor på Prins Wilhelmgymnasiet i Flens kommun. Han har tidigare arbetat som biträdande rektor inom grundskola och särskola i Eskilstuna kommun och även som lärare inom grundskola och gymnasiet.

– Vi är mycket glada över att välkomna Jari i vår organisation. Han har såväl lång erfarenhet av ett flertal roller inom skola som en lokal förankring i Eskilstuna med omnejd – viktiga faktorer för att lyckas med uppdraget som skolledare, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Watma Education som är huvudman för Kunskapscompaniet Gymnasium.

– Min målsättning är att Kunskapscompaniet ska vara ett självklart val för Eskilstunas ungdomar när de ska välja en yrkesutbildning på gymnasienivå. Genom en gedigen utbildning som andas kvalitet och ambition ska Kunskapscompaniet vara med och ge våra ungdomar goda förutsättningar inför deras fortsatta yrkesliv, säger Jari Salmijärvi, tillträdande rektor på Kunskapscompaniet Gymnasium.

Jari Salmijärvi är utbildad lärare med behörighet att undervisa inom MA/NO/NK från åk 4 till GY och han har även genomgått rektorsutbildningen.

Presskontakt

Relaterat material