Här planeras Ystads nyaste gymnasium!

news

2023-01-25, 09:30

Under hösten 2024 kommer Ystad Fria Läroverk slå upp portarna till sina helt nya lokaler i den nybyggda stadsdelen Arenaområdet. Den som börjar gymnasiet nu i höst kommer att få spendera två av sina tre gymnasieår i de nya lokalerna. Flytten kommer att ge eleverna en studiemiljö optimerad för studier, och träning.

Gymnasievalet är just nu i full gång och för den som är intresserad av att kombinera studier och träning, och dessutom få studera i helt nya lokaler är Ystad Fria Läroverk det perfekta valet. Under hösten 2024 flyttar Ystad Fria Läroverk in i en helt ny skolbyggnad. Skolan kommer att byggas i stadsdelen Arenaområdet vilket är en mötesplats för många ungdomar. Här finns till exempel badhus, gym, idrottshallar och bowling.

– Det centrala läget och närheten till både Stadsbiblioteket och Ystad Arena passar perfekt för oss och våra elever. Vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna nuvarande och nya studenter till den nybyggda skolan, säger Anders Wramnell, rektor Ystad Fria Läroverk.

Flytten sker med förhoppning om att skapa optimala förutsättningar för eleverna för sina studier såväl som för sin träning. De som just nu går i årkurs 1 på Ystad Fria Läroverk kommer att studera sitt sista år och få ta studenten i de nya lokalerna.

– Det känns väldigt kul och spännande att få läsa sista året på den nya skolan och att få vara första elevkull i helt nya lokaler, säger Inez Håkansson, som går första året vid Ystad Fria Läroverk på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Presskontakt

Anders Wramnell

Rektor Malmö och Ystad Fria Läroverk anders.wramnell@laroverken.se 073-507 49 41

Relaterat material